luni, 23 februarie 2009

Roxana Ionescu si masajul cu uleiuri

Masajul sânilor cu ulei – reîntinerire fără durere

Să fie frumoasă, este idealul oricărei femei. Însă uneori, a accede la acest deziderat implică mici sau mari retuşuri, suportarea unor intervenţii chirurgicale, perioade de refacere, cât și o mare capacitate de anduranță.
Masajul poate fi acum o alternativă pentru a avea corpul dorit fără durere. Virtuţile masajului pentru sâni cu uleiuri esenţiale, pe lângă plăcere și relaxare, pot să te înfrumuseţeze tonificând sânii, catifelând pielea și chiar mărindu-i. Tot ce ai nevoie este un ulei specific perioadei tale de vârstă, puțină îndemânare și cunoaşterea câtorva tehnici de masaj. Uleiurile pentru masajul sânilor sunt uleiuri speciale ce conţin concentrate care ajută la diferitele nevoi ale femeilor în problemele specifice sânilor. Uleiurile pentru masajul sânilor pot avea efecte tonice, stimulante, decongestionante, vitaminizante și chiar reglatoare hormonale. Pentru adolescentele ce trec prin perioade de transformare a sânilor se recomandă uleiuri îmbogățite cu acizi graşi nesaturaţi, și cele pe bază de mandarine și grapefruit. Pentru vârsta de 30 de ani este nevoie de uleiuri pentru catifelare și tonicitate precum cele ce conţin jojoba, mosk, și migdale. După vârsta de 30 de ani, pielea are nevoie de uleiuri de iasomie și trandafir de Damasc pentru a nu își pierde fermitatea. Există de asemenea și masajul de detensionare a sânilor în perioada menstruaţiei sau a sarcinii. Printr-un masaj blând cu uleiuri calmante, se poate reduce această tensiune. Tehnicile de masaj sunt foarte accesibile și nu necesită o mare abilitate: masaţi-vă încet sânii, utilizând uleiul de masaj, cu mișcări circulare spre exterior sau interior, în funcţie de mărimea și fermitatea sânilor. Masarea sânilor spre exterior se numeşte disperdie și se realizează rotind mâna dreaptă în sensul invers acelor de ceasornic, iar mâna stângă în sensul opus, acest gen de masare a sânilor fiind util pentru tonifierea lor. Masarea sânilor spre interior se numeşte stimulare și se realizează rotind mâna dreaptă în sensul acelor de ceasornic, iar mâna stângă în sensul invers, acest gen de masare a sânilor are drept efect creşterea în volum a acestora. Acest tip de automasaj se recomandă zilnic. Ca in orice terapie există și contraindicații pentru persoanele care au o afecțiune la nivel mamar, precum și la persoanele sub 14 ani.
Am aflat însă și câteva tipsuri despre miraculoasele comori ale naturii, pe care nu mă îndur să nu vi le împărtășesc: uleiul cu extract de mărar este cunoscut drept, fitoestrogenic, astfel, la menopauză, uleiul de mărar s-a demonstrat că ajută la mărirea sânilor. Uleiul din germeni de grâu ca și cel de morcovi este vitaminizant, estrogen, reglator hormonal, sedativ uşor. Ele ajută la tonifierea sânilor lăsați și creşterea lor, iar cel cu susan, ce conţine estrogen, ajută la mărirea sânilor, fiind și afrodisiac.
Roxana Ionescu, una dintre femeile cu cei mai frumoşi sâni din peisajul autohton a apelat cu încredere la acest tip de întreținere a sânilor după ce a slăbit considerabil. Ea ne-a spus ”în timpul dietei am combinat masajul pe bază de uleiuri de morcov, germeni de grâu, cu sport. Mă bucur că pot exista remedii naturale, și mă declar o adeptă a lor. Păcat însă că româncele nu au asimilat suficient aceste noi proceduri. Nu am apelat la un chirurg pentru că am considerat că nu e nevoie și că aceste metode neconvenționale îmi pot aduce rezultatul dorit”.
Ce m-a convins Roxana, a fost că sănătatea este mai importantă și că frumuseţea trebuie doar întreținută.



Articol publicat in revista Tonica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu