miercuri, 20 mai 2009

Objects-Art Lessons by Kristina Dragomir

Ieri, 19 mai, Kristina Dragomir, unul din cei trei designeri romani ce reprezinta noua campanie de imagine Roua Muntilor si-a prezentat colectia Objects- Art Lessons.
Numita sugestiv, colectia a fost intr-adevar o lectie despre piesele vestimentare ca obiecte de arta, asa cum a spus artista:” colectia reprezinta un dialog plastic intre estetica ambientului si etetica vestimentara”. Interpretand creativ un element al designului interior, fiecare piesa vestimentara devina un obiect de arta, ce exprima ganduri, trairi si o atitudine distincta.
Colectia este una conceptuala, plina de texturi suprapuse, drape-uri minutioase din piele si forme elaborate. Ideea centrala de la care s-a pornit intreaga colectie a fost aceea ca tablourile si obiectele de design interior reprezinta mai mult decat un simplu element decorativ, fiind mai degraba o forma sublima de arta la purtator. In perfecta armonie cu linia si cromatica hainelor, accesoriile designerului isi gasesc inspiratia in obiecte, astfel incat fiecare piesa vestimentara este un obiect de arta in sine, mai presus de dimensiunea lui practica.
Kristina Dragomir afirma „Objects-Art Lessons- este in primul rand o lectie de comunicare vizuala, de alaturari de planuri, obiecte sau texturi, care searticuleaza intr-un dialog coerent intre spatiul personal si stilul vestimentar”.
Hair-styling-ul a fost realizat de catre Jean Pierre Mannina, invitat special in Romania de Sonya Mod pentru aceasta prezentare. Jean Pierre Mannina este cunoscut pentru spiritul sau imaginativ, pentru talentul remarcabil de a crea forme si modele si nu in ultimul rand pentru schimbarea de look a unor vedete: precum Claudia Cardinale, Jean Paul Belmondo., Catherine Spaak si Richard Berry. Si pentru ca s-a indragostit de Romania, in curand isi va deschide Salonul de coafura, Carre Noir in Bucuresti.
Ca sa scurtez am sa concluzionez spuanand ca la ora actuala o consider pe Kristina Dragomir unul dintre cei mai talentati, creativi si curajosi designeri. Intotdeauna am admirat spiritul liber si lipsa de conformism a unui om. Fara acest tip de oameni, am lancezi intr-o imensa banalitate.
La eveniment i-am remarcat pe: Andreea Esca si Alexandre Eram, Bodo si sotia lui, Laura Lazar, Corina Vladescu, Adelina Ivan, etc.(no ofense!celor nementinoati, dar fiind lume multa, nu aveam cum sa-i remarc pe toti:)














4 comentarii:

  1. Imi place mult Kristina Dragaomir. Este inventiva si are ochi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumoase creatiile Kristinei Dragomir,adevarate opere de arta...Tatiana,pe tine te invidiez ca ai posibilitatea sa participi la astfel de evenimente...

    kisses,

    irina

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna,
    cu anii in urma participam si eu la astfel de prezentari.Este un bun mijloc de a te delecta si clati ochii...haahha.
    Nu auzisem de aceasta creatoare,trebuie sa recunosc...si desi nu-i stiu creatiile...pozele vorbesc de o atmosfera placuta, realizata in mod profesional.
    Un week-end placut iti doresc.
    Pupici.
    Cristiana.

    RăspundețiȘtergere
  4. Craciun fericit si tie,si tot ce iti doresti!

    RăspundețiȘtergere