joi, 7 mai 2009

"Ziua Mamelor de Ingeri"

Abia ce m-am intors de la conferinta de presa organizata de una dintre cele mai dragi prietene, Bianca Brad, cu ocazia evenimentului ”Ziua Mamelor de Ingeri”. Pentru cei care nu stiu, Bianca a pierdut in urma cu doi ani o fetita, Emma. Aceastei pierderi trebuia sa-i dea un sens, astfel ca, a pus bazele Organizatiei Emma, o organizatie filantropica care doreste sa informeze viitoarele mamici asupra sarcinii si sa previna pierderea copiilor. Printre obiectivele pe care si le-a propus acesta organizatie sunt: informarea femeilor insarcinate despre importanta tuturor analizelor si ecografiilor in timpul sarcinii si asupra felului in care trebuie urmarita sarcina, schimbarea legislatiei in ceea ce priveste recunoasterea identitatii fatului de la 22 de saptamani de sarcina, obtinerea unui certificat de nastere( chiar daca se nasc fara viata, procesul nasterii se intampla), precum si al unui certificat de deces, infintarea posturilor de psihologi in maternitati, dotarea maternitatilor cu aparatura necesara monitorizarii fetale, incurajarea cu blandete a mamelor sa-si vada copilul, precum si obtinerea dreptului de a-si inmormanta copii nascuti morti. In cadrul conferintei s-au derulat mici filmulete ce cuprindeau testimoniale ale mamelor care au suferit pierderea fiintelor dragi. Extrem de emotionant si de cutremurator. Alaturi de Bianca Brad au stat nu doar mame de ingeri, cat si personalitati precum Gabi Szabo si Malvina Cervenschi care au sustinut aceasta initiativa.
Moartea intrauterina ocupa locul 1 in lume, iar o alta statistica spune ca Romania are nivelul cel mai scazut de cheltuieli pentru sanatate si medicamente din lume.
Organizatia EMMA-Eternul Miracol Materna Alinare a fost nominalizata pentru perioada sustinuta 2008-2009 la Premiile Carol Davila, Editia a II a, iar in cadrul decernarii premiilor de la Athene Palace Hilton, a fost desemnata castigatoarea serii, revenindu-i Premiul ” Campania filantropica” si Premiul ”Cel mai bun program de responsabilitate sociala al anului 2008”
Asadar pe 10 mai la ora 18.30, in Bucuresti, pe Stadionul Iolanda Balas, cat si in alte 12 orase din tara va avea loc evenimentul „Ziua Mamelor de Ingeri”. Se vor aprinde lumanari, se va rosti Tatal Nostru si se vor inalta la cer baloane colorate in memoria copilasilor plecati dintre noi.
Dragii mei, vorbiti oamenilor despre aceasta organizatie, cu cat vor fi sustinatori mai multi, cu atat poate va fi luata mai in serios problema.
Sunand doar din reteaua Romtelecom la numerele de telefon 0900900301(1 Euro/apel), 0900900303( 3 Euro/apel), 0900900305( 5 Euro/apel), 0900900300 (10 Euro/apel), puteti DONA pentru dotarea maternitatilor cu aparatura necesara atat pentru mame cat si pentru bebelusii care au nevoie de ingrijiri urgente si speciale.
Banii vor avea destinatia reala! In plus 1 Euro pe tine nu te ajuta prea mult, in schimb altora le poate da dreptul sa traiasca!
Mai multe detalii pe www.organizatiaemma.ro



5 comentarii:

  1. m-a impresionat foarte tare camapania asta,la fel ca si cea pentru spitalul marie curie..
    un gand bun pentru toti cei care ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ioana bine ai venit! Ma bucur ca sunt sustinatori al campaniei.Vroiam sa-ti spun ca am intrat pe blogul tau dar nu am putut lasa niciun comentariu...Nu stiu de ce:(

    RăspundețiȘtergere
  3. E atata tristete in povestea asta cu mamele de ingeri!
    Am urmarit-o pe Bianca Brad povestind despre asta la Tv.Am intrat si pe siteul campaniei.
    Era asa multa tristete adunata acolo...:( pur si simplu m-a complesit.Nu prea fac fata la chestiute de genul asta.
    Nu pot decat sa o admir pe Bianca pentru curajul ei de a-si spune povestea in fata lumii.E greu sa iti expui durerea dar e frumos pentru ca o face in scop nobili.Putini sunt cei dispusi sa ofere particele din suflet lumii iar Bianca asta face.

    RăspundețiȘtergere
  4. Este cumplit de trist si cand privesti din exterior..asa ca nici nu vreau sa stiu ce poate simti o mama implicata intr-o astfel de situatie. Este inimaginabil! Numai Dumnezeu cred ca le da forta sa treaca peste moment si echilibru in a-si continua viata.

    RăspundețiȘtergere
  5. ....absolut intamplator am dat de pagina asta si vreau sa-ti multumesc, draga Tatiana.....asa cum vreau sa le multumesc tuturor celor care ne-au sprijinit si/sau ne vor sprijini pe viitor.......si promit sa fac ce ti-am promis, cat de curand posibil...mai pasuieste-ma, te rog, inca putin....Iti multumesc....pentru interes, pentru sprijin si ....pentru intelegere ;-)......Bianca

    RăspundețiȘtergere