marți, 14 aprilie 2009

Este arta, oare?

Poate ca nu e o perioada propice, tinand cont de criza mondiala in care ne aflam, in a arata lumii lucruri pline de fast si lux, dar nu m-am putut abtine sa nu scriu un articol pe acest subiect.
Asa cum exista cea mai scumpa masina sau cel mai scump sutien din lume, exista si o rochie care are un pret delirant. Anul trecut a fost vorba despre o creatie a lui Chris Aire, estimata la 20 milioane $. Anul acesta, designerul malaesian Faisol Abdullah gandindu-se sa-l detroneze pe Chris, a creat la randul sau, o rochie mult mai scumpa.
Este vorba de o rochie din materiale pretioase precum matasea si taftaua, impodobita cu nici mai mult nici mai putin decat 751 de diamante venite din Orientul Mijlociu. Costul acesteia sfideaza imaginatia, frizand nebunia, ajungand la suma de 30 milioane $. In centrul rochiei se gaseste un diamant de 70 Karate, in forma de para, numit „Privighetoarea din Kuala Lumpur”. Acesta rochie a fost creata pentru a fi prezentata in cadrul „Stylo Fashion Festival” din Kuala Lumpur. Bijutierul Mouawad, cel care a furnizat diamantele, este de asemenea cel care a creat linia de bijuterii Heidi Klum. Angelina Jolie, Jeniffer Lopez, sunt vedete care apeleaza la acest bijutier cu incredere atunci cand trebuie sa paseasca pe covorul rosu.
Dupa spusele lui Nancy Yeoh, reprezentata a festivalului, aceasta rochie va fi prezentata la curtile regale din lume, incepand cu Orientul Mijlociu. Ea a declarat „este arta si inca mai exista suficienti oameni bogati, care vor vrea sa o cumpere. Asa ca nu-mi ramane decat sa vad cui ii prisosesc 30 milioane $...?

Aveti o poseta necompartimentata corespunzator, in care niciodata nu gasiti ceea ce va trebuie? Nu va nelinistiti, daca aveti bani de cheltuit, puteti cumpara un dispozitiv, gen valiza... Karl Lagerfield a creat pentru Chanel, acest suport transparent, numit „Chanel Perspex Briefcase”, in care fiecare obiect isi are locul sau. Chiar si geanta are un loc, asa ca se intelege ca rujul, ochelarii vor avea si ele un spatiu rezervat. Iata marea gaselnita!
Azi gugaleam pe net si nu mica mi-a fost mirarea sa vad tot soiul de lucruri care nu stiu daca au avut ca prioritate in procesul creatiei: functionalitatea si aspectul util dar cu siguranta ca designul si ineditul au contat. Asa am gasit pianul realizat dupa modelul Ferrari, supranumit si Pegasus Guoqin. Este arta as putea spune, daca nu as sti ca are un sistem audio, este controlat de un mini-calculator si are 85 de clape necesare practicii. Costa 310.000 E si a fost conceput de Schimmel. Din pacate nu se decapoteaza si nu are viteza unui Ferrari dar a pastrat culoarea mama a masinilor italiene atat de ravnite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu