joi, 12 martie 2009

Interviu cu Monica Columbeanu

Am cunoscut-o pe Monica Columbeanu la unul din evenimentele mondene ale capitalei. O femeie extrem de discreta si de politicoasa. Nimic din fitele despre care unii spun ca ar caracteriza-o. Nu doar o femeie frumoasa, ci si inteligenta, nu doar un manechin de renume dar si o mama devotata, nu doar sotia unui miliardar dar si o femeie indragostita de sotul sau ca in prima zi. Cam asa este Monica Columbeanu. Stand de vorba am descoperit in ea un om foarte sensibil dar cu o mare forta si fermitate. Si pentru ca am vrut sa o cunoasteti si voi asa cum este ea, am rugat-o sa raspunda catorva intrebari in cadrul unui interviu: despre dragoste, familie, proiecte....aspecte importante ale universului ei de viata.
T: Oamenii cred ca si-au format o parere gresita despre tine, doar pentru simplul fapt ca ai furat inima unui miliardar ravnit. Astfel daca ar fi sa alegi 3 lucruri care te-ar defini care ar fi acelea?
M.C.: Sinceritate, perseverenta si determinare.

T: Crezi ca exista o singura iubire pentru fiecare din noi sau este posibil sa iubim de mai multe ori?
M.C.: Poti iubi o data , de doua ori sau de o mie de ori. important este sa-ti lasi sufletul sa iubeasca si sa gasesti persoana care sa merite iubirea ta. De aproape patru ani traiesc o poveste de dragoste extraordinara si asta pentru ca am gasit omul care sa merite iubirea mea si care sa ma faca fericita si implinita tot timpul. Nu pot descrie cum e... spun doar ca nu credeam ca voi trai vreodata acest sentiment... dar traiesc mai mult decat visam vreodata. Sper ca toate femeile din lume sa-si gaseasca o pereche si sa fie cel putin la fel de iubite cu sunt eu.
Irinel este omul caruia ii datorez ceea ce sunt astazi. Nu m-a luat ca pe un simplu bibelou de colectie. Ii multumesc ca nu este un sot absurd sau gelos si ca ma lasa sa-mi vad in continuare de cariera. Pe de alta parte si eu am incredere totala in el. Cunosc multe cupluri in care partenerul nu isi lasa consoarta sa evolueze din punct de vedere profesional probabil din teama de a nu o pierde. Dar oare ei chiar nu se gandesc ca numai oferindu-le toate variantele din lume isi pot da seama daca ele ii iubesc cu adevarat sau daca au alte interese?

T: Esti o femeie frumoasa, esti mama unei fetite adorabile, sotia unui om cunoscut, manechin de renume. In care din aceste ipostaze te regasesti cel mai usor?
M.C.: Cel mai bine ma regasesc in postura de mama.

T: Este stiut faptul ca femeile frumoase starnesc invidie si sunt tintele preferate ale sagetilor inveninate ale semenelor lor mai putin inzestrate de natura. Cat de greu este sa-ti duci frumusetea?
M.C.: Esti foarte draguta sa-mi spui aceste lucruri... Nu ma consider nici pe departe o persoana frumoasa. Sunt o persoana carismatica, am o putere personala care atrage. Nu sunt complexata de felul in care arat. Stiu doar ca am in maneca niste asi pe care poate femeile mult mai frumoase decat mine nu ii au.

T: Care crezi ca este motivul pentru care unii oameni inventeaza tot felul de povesti despre tine: frumusetea ta sau mariajul reusit?
M.C.: Cand spui oameni probabil ca te referi la unii ziaristi care habar nu au ce sunt etica si dreptul comunicarii sau poate ca din dorinta de a defula frustrarile pe care le-au dobandit prin nereusitele lor scriu lucruri neadevarate despre mine si familia mea. Cred ca acesta este principalul motiv pentru care se scriu povesti fantasmagorice despre mine.

T: Lumea te cunoaste doar prin ceea ce presa vrea sa transmita si mai putin prin ceea ce ai vrea tu sa se stie despre tine. Ce poti spune despre omul Monica Columbeanu, despre sufletul tau, despre slabiciunile tale..?
M.C.: Irina este de departe cea mai mare slabiciune a mea, dar si medicamentul meu pentru toate problemele. Stiu ca merita sa merg mai departe in cariera pentru ca ea sa fie mandra de mine. Sa nu fiu doar o femeie casnica depresiva, care e total dependenta de barbatul ei.

T: Nu de putine ori s-a scris despre tine ca ai fi o persoana interesata mai mult de partea materiala a vietii decat de cea spirituala. Personal cred ca esti un om complex, cu bune si rele, o persoana extrem de rafinata, care isi iubeste din suflet familia dar care a avut ghinionul de a starni mari controverse. As vrea sa le pot vorbi oamenilor despre aceasta latura a ta. Ce anume te sensibilizeaza?
M.C.: Imi place sa fiu inconjurata de persoane cu o experienta de viata mai bogata decat a mea. Sunt mai intelepte. Aceasta virtute se capata in timp. Nu poti avea pretentia de la o persoana de 20 sau 30 de ani sa aiba acelasi bagaj de cunostinte ca acela al unei persoane de 60 sau chiar 82 de ani, varsta socrului meu. Socrul meu este un om foarte cult de la care am invatat multe lucruri. M-a tratat foarte bine din prima clipa si m-a adoptat ca pe o fiica a lui. Sunt avantajata si pentru faptul ca am un sot mai in varsta decat mine pentru faptul ca acum nu mai este curios sa afle ce gust au anumite... feluri de mancare, poate pentru ca a avut ocazia sa le deguste inainte sa ma nasc eu.

T: Intr-una din emisiunile Bulevard ai declarat ca ori de cate ori cineva spune ceva calomniator la adresa ta, suferi si te simti devastata. Asta inseamna ca Monica nu este de fier asa cum poate multi o cred si ea sufera si ea e trista si ea simte durere.. Ma gandesc ca este frustrant si dureros ca tu sa stii ca esti atfel decat perceptia pe care o au ceilalti despre tine. Este greu pentru tine sa traiesti asa cu 2 Monici, una reala si una pe care oamenii au creat-o in mintea lor, inventata de imaginatia lor bolnava?
M.C.: Nu de putine ori cei care ma cunosc doar din presa ma percep doar prin prisma stereotipiilor. Le plac imaginile simplificatoare, uniform fixate si apriori oricarei judecati profunde si obiective asupra mea. Din pacate, imaginea creata in presa despre mine este anchilozata de fenomenul inertiei ,de subestimare a calitatilor reale ale faptelor mele si de generalizare a manifestarilor mele dupa aspecte particulare, nesemnificative. Unii oameni au inlocuit imaginea mea veridica a realitatii cu imagini sablonizate si clisee arbitrare. Mai pe scurt nu poti judeca gresit pe nimeni pentru simplul fapt ca e mai norocos si mult mai fericit decat tine.

T: Multe vedete, carora egoismul nu le-a permis sa ramana insarcinate de teama de a nu-si pierde silueata au renuntat usor la ideea maternitatii. Faptul ca tu ai luat aceasta decizie la o varsta frageda, asumandu-ti acest risc, ma face sa cred ca esti chiar un om care se gandeste mai mult la ceilalti decat la el insusi. Este Monica o altruista?
M.C.: Nu stiu daca poate fi numit altruism faptul ca am nascut-o pe Irina, dar cu siguranta sunt cu un pas inaintea multora pentru simplul fapt ca am deja un copil care creste odata cu mine. Am oprimat acea ideee a femeii implinite in cariera, dar care nu se poate bucura de toate pentru ca nu are un copil.

T: Ce anume ai vrea sa spuna Irina cand va creste despre tine, in calitate de mama?
M.C.: Mama mea e cea mai buna prietena a mea, sprijinul meu principal, parte din mine, din sufletul meu.

T: Cate vise din copilarie ti s-au implinit?
M.C.: In copilarie nici nu stiam de existenta lumii in care sunt acum. Eram fericita, eram un copil normal, dar care se nascuse sub o stea norocoasa.

T: Ce titlu ai vrea sa aiba un articol despre tine peste 10 ani?
M.C.: Monica – femeia mereu surprinzatoare.

T: Stiu ca esti studenta la Faculatatea de Relatii Publice si Comunicare. Iti doresti pe viitor o cariera si in acesta zona?
M.C.: Dupa ce voi absolvi aceasta facultate voi fi specialist in relatii publice. Voi face si un master ce vizeaza acest modul de activitate. Deja profesez in acest segment , am propria emisiune de pe B1 " By Monica Columbeanu" pe care o gandesc impreuna cu producatorul si managerul meu. In plus sunt propriul meu PR..O fi bine? O fi rau? Ramane de vazut...

T : Vorbeste-mi putin despre planurile pe care le ai in ceea ce priveste cariera ta actuala?
M.C.: A inceput un nou ciclu de emisiuni in care accentul este pus mai mult pe lifestyle. In acest context emisiunea incearca sa dea prin prisma unei persoane tinere o deschidere spre orizonturi diverse, cum ar fi culturale, sociale si de entertainment, consacrand un spatiu special si unor trairi gastronomice speciale. In noua serie de emisiuni ne -am indepartat un pic de la formatul reality show, aratand telespectatorilor si o alta fateta a preocuparilor mele actuale. Am planuri indraznete. Nu ma mai multumeste de mult ceea ce fac in Romania. Mai ales ca aici orice as face se considera ca este datorita lui Irinel, lucru cu care in parte sunt de acord pentru ca el este cel care a crezut in mine si m-a lasat sa zbor, sa demonstrez ceea ce sunt in stare sa fac. Si anul acesta voi fi in continuare prinsa in diferite activitati atat in tara cat si in strainatate. Impreuna cu managerul meu, Dr. Matei Miko, suntem in discutii cu cativa ofertanti. Ramane de vazut ce se va concretiza.

T: Ce ingredient trebuie sa aiba un om in constructia sa pentru a avea succes in viata?
M.C: Determinarea.
© 2009 – Tatiana Ernuteanu – e-tatiana.blogspot.com

4 comentarii:

  1. Ti-a dat bani ca sa ii iei interviul asta ?
    Mi-a placut totusi ca a fost sincera la chestia cu determinarea ! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Spre uimirea ta, nu! Chiar a fost o placere sa sau de vorba cu Monica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Monica nu e deloc asa cum pare la tv. E foarte naturala si amabila

    RăspundețiȘtergere
  4. Am urmarit-o pe Monica peste tot la tv cand am avut ocazia si la emisiunea lui Maruta in special, prezentari, si tot felul. Mi se pare o persoana extraordinara care ne-a aratat ca poti ajunge undeva sus indiferent cat erai de neinsemnat si ca norocul te poate lovi in orice clipa. Este de admirat ca incearca din rasputeri sa invete limba engleza, sa termine o facultate si sa reuseasca pe propriile ei puteri. Daca era o interesata si nu vedea nimic altceva infara de bani nu as mai vedea rostul agitatiei in legatura cu contractele ei de munca si nu numai. Faptul ca a avut o fetita la o varsta atat de frageda, fara sa se gandeasca ca i-ar putea ruina cariera profesionala, m-a lasat fara cuvinte.. avem multe vedete care probabil o critica dar care nu isi dau seama ca a sacrificat mult mai mult decat ele vreodata. Si sa nu uitam de trecutul Monicai, peste care se pare ca a trecut si a inceput viata din nou.. este o curajoasa si o admir foarte mult!

    RăspundețiȘtergere