joi, 30 aprilie 2009

Interviu cu Silvia - De la Vegas


Cu siguranta una dintre cantaretele care nu doar arata foarte bine dar are si o formare muzicala solida este Silvia Launeanu, solista trupei De La Vegas. Intotdeauna prezenta ei pe scena mi-a transmis naturalete si siguranta de sine. Nu s-a sfiit niciodata sa vorbeasca, despre ea asa cum este, fara artificii si fara a se ascunde in spatele unei imagini construite pas cu pas, iar acest lucru m-a facut sa o apreciez din plin. Plina de spontaneitate asa cum s-a remarcat si la emisiunea “Inelul cu diamant”la care a participat, Silvia mi-a vorbit despre ea si despre proiectele ei.

T:
Reprezentati unul dintre cele mai profesioniste si longevive proiecte de pe piata muzicala. A fost greu sa va gasiti un loc in muzica romaneasca?

S: Atat eu cat si Daniel Robu ne-am inceput carierele ca solisti si apoi, practic, la cererea publicului, am format proiectul De La Vegas. Prima piesa pe care am cantat-o impreuna a fost "Fata cu vioara", aceasta aducandu-ne foarte multe satisfactii profesionale. In aproape 10 ani, de cand exista proiectul De La Vegas, am trecut si prin momente dificile dar cred ca intotdeauna ne-am gasit locul in muzica romaneasca si tocmai de aceea existam de atatia ani si functionam foarte bine si in prezent.

T: Cum ti se pare peisajul muzical autohton? Ce iti place si ce te dezgusta la el?
S: Muzica produsa in Romania se imbunatateste vizibil, devenind competitiva si pe plan international. Ma dezgusta ca se promoveaza pe toate planurile non-valorile, dar nu intr-atat de mult incat sa intru in detalii.

T: Stiu ca ai fost protagonista musicalului The Rocky Horror Show. Ce a reprezentat aceasta experienta pentru tine?

S: A fost o experienta pozitiva pentru mine, o mare provocare, si sunt foarte multumita ca am invatat lucruri noi si simt ca am devenit o artista mai buna, complexa.

T: De curand ai fost desemnata castigatoarea inelului cu diamant. Care au fost atuurile tale in aceasta competitie?

S: In primul rand, am intrat de la bun inceput in emisiunea "Inelul cu diamant" ca intr-o competitie sportiva. Am fost pe tot parcursul probelor, foarte atenta, echilibrata, si am tratat multe situatii cu umor. Cred cu tarie ca atuul principal a fost naturaletea, pentru ca nicio clipa nu mi-am dorit sa par altfel decat sunt eu in viata de zi cu zi. Tocmai de aceea am acceptat invitatia de a participa la acest show pentru ca oamenii sa ma poata cunoaste mai bine si sa ma vada in diferite situatii atipice

T: Am citit undeva ca niciodata nu ai o coregrafie stabilita pentru show-urile tale. De unde vin toate acele miscari, din instinct, din faptul ca devii una si aceiasi cu muzica pe care o canti?

S: Chiar daca sunt momente in care lucram la coregrafie, totusi imi place foarte mult pe scena sa fac ceea ce simt. Comunicarea cu publicul este esentiala pentru mine si de aceea prefer sa nu fac totul ca dupa o reteta, ci spontan. Fireste ca se poate intampla sa nu fii foarte inspirat intr-o zi, dar conteaza enorm feedback-ul pe care il simti din partea publicului.

T: Intotdeauna cand incepem sa descriem o persoana incepem cu parul. El este practic purtator al mesajelor noastre despre noi, cel lung fiind cel mai adesea considerat un simbol al libertatii. Parul tau lung ce ar trebui sa ne spuna, despre tine?

S: Nu am stiut ca parul lung este considerat un simbol al libertatii, dar daca asa este, atunci poate fi adevarat, pentru ca sunt o persoana independenta si imi place foarte mult sa ma simt si sa fiu libera,dar nu de aceea am parul lung. Parul meu atat de lung este de fapt o razbunare. Toata copilaria mama m-a tuns foarte scurt, baieteste, in timp ce eu adoram fetele cu parul lung.

T: Banatul” e fruncea” se spune. Cum ai descrie femeia banateana in raport cu celelalte? Ce o face speciala?

S: Da, stiu ca se spune ca "Banatul e fruncea" dar noi, banatenii, trebuie sa dovedim prin fapte acest lucru. Femeia banateana este exact ca celelalte femei din oricare alta zona a tarii, dar parca putin mai mandra de originea ei. Pentru mine tot ceea ce reprezinta Banatul este special si asta pentru ca prietenii mei din copilarie sunt acolo in Timisoara, casa in care am crescut, toate amintirile mele din copilarie sunt foarte proapspete in mintea mea, in sufletul meu, si simt si acum ca radacinile mele sunt clar de origine banateana. Niciodata nu voi uita cine sunt,de unde am plecat si cine imi sunt adevaratii prieteni.

T: Foarte multe lucruri stiute despre tine sunt legate de muzica si mai putine despre tine ca om.
Asa ca da-mi voie sa te intreb si cateva lucruri mai de suflet.
Cine este Silvia, dincolo de imaginea exotica pe care o vedem pe scena si care cu siguranta ne incanta privirile?

S: Pai, Silvia este exact cea pe care o vedeti voi pe scena. Fara artificii de niciun fel. Sunt o persoana curajoasa si imi place sa ma arat lumii exact asa cum sunt. Este grozav sa te simti iubit si apreciat de oameni pentru simplu fapt ca ai curajul sa spui ceea ce gandesti si sa faci lucrurile in care chiar crezi.

T: Esti o femeie extrem de frumoasa si senzuala. As vrea sa stiu daca risca o femeie frumoasa sa nu stie daca a fost aleasa pentru ca reprezenta un trofeu sau pentru toate celelalte lucruri care-i completau aspectul fizic?

S: Sunt foarte multi barbati care, intr-adevar, alearga dupa trofee, dar eu intotdeauna am stiut sa-mi aleg barbatul care m-a iubit pentru ceea ce reprezint eu ca om. Am avut putine relatii, toate de durata si toate traite la intensitate maxima.

T: Tie ce-ti place cel mai mult la tine? Care este calitatea cu care te mandresti?

S: Imi place ca am simtul umorului si acest lucru ma salveaza de multe ori din situatii delicate

T: Ai fost si esti o persoana extrem de discreta in ce priveste viata personala. Acesta lipsa de informatii a condus in vreun fel la inventii ale oamenilor despre intimitatea si relatiile tale?

S: Da, sunt o persoana discreta dar in momentul in care am fost intrebata despre viata mea personala am raspuns fara sa ezit. S-au mai strecurat, pe parcursul anilor, mici informatii eronate, dar nu m-au afectat in niciun fel. Sunt o persoana deschisa si nu imi este greu sa discut despre viata mea de dincolo de scena.

T: Ce te intristeaza cel mai mult?

S: Sa vad animale agresate de oameni si batrani care stau la coada pentru a-si cumpara o feliuta de parizer pentru ca nu-si permit mai mult. Ma intristeaza mult sa vad copii abandonati atata vreme cat exista foarte multe cupluri care nu pot avea proprii lor copii, dar isi doresc foarte mult sa devina parinti adoptivi si din cauza birocratiei inutile nu reusesc sa infieze un copilas.

T: Ce-ti aduce zambetul pe buze oricat de suparata ai fi?

S: Figura catelusului meu care de fiecare data cand vin acasa ma intampina cu dragoste enorma.

T: Jumatatea pe scena ti-ai gasit-o, poti spune ca ti-ai gasit si jumatatea in viata personala?

S: Da, pe scena simt ca ma completez foarte bine cu Daniel Robu. In viata personala am intalnit de mai multe ori iubirea dar cred ca este destul de greu sa-ti gasesti cu adevarat jumatatea. Mi-as dori foarte mult sa cred ca barbatul care este in momentul acesta in viata mea este acea jumatate.

T: Descrie-o putin pe Silvia indragostita. Cum e ea ?

S: Mai dezordonata decat de obicei. Uit cheile in usa, uit de semafoare si trec pe culoarea rosie, ma gandesc de doua ori daca am platit sau nu intretinerea, si alte lucruri marunte de acest gen. Avand in vedere ca eu sunt o persoana foarte ordonata, aceste evenimente mai sus enumerate nu-mi stau in fire.

T: Daca ar fi sa te descrii printr-o culoare, melodie, obiect care ar fi acelea?

S: Ma reprezinta foarte mult vioara si tot ceea ce reprezinta acest instrument, forma, sunetul si dificultatea cu care ii sunt descoperite tainele.

T: Ce proiecte ai pentru viitor atat pe plan profesional cat pe plan personal?

S: Pe plan profesional pregatesc alaturi de Daniel Robu urmatorul album De La Vegas care va fi lansat in toamna acestui an. Pe plan personal imi doresc foarte mult ca in curand sa deschid un magazin pentru animale.

T: Un sfat cititorilor…..?

S: De obicei ma feresc sa dau sfaturi, dar imi place intotdeauna sa le spun oamenilor sa-si pastreze optimismul. Intotdeauna dupa ploaie vine soare!

11 comentarii:

  1. hhh...as fi dorit sa-i adresez si eu multe intrebari Silviei,in fine,imi place tare cum cinta,felul ei de a fi...cred ca ar trebui de anuntat inainte cititorii de interviurile care vor urma,poate doar asa vom avea raspunsurile la intrebarile care ne macina...inca o data imi place Silvia...cu respect

    RăspundețiȘtergere
  2. Tatiana multumim pentru interviu.
    Mi-a placut intotdeauna Silvia pentru ca e extrem de tonica si vesela si a stiut sa isi pastreze nealterat farmecul si in plus...e banateanca de-a mea. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragele mele ma bucur ca reveniti pe blogul meu. Asta ma face sa ma implic tot mai mult in acest mini-proiect.Multumesc mult si pentru aprecierile voastre.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-a placut interviul si imi place mult si SILVIA.E o dulcica.

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place fata dar nu am prea mai vazut-o cantand.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ea are voce buna, tu ai condei. Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Stii ce-mi place la interviurile tale, ca scoti omul intr-o alta lumina. Parca e mai interesant decat il stiam. Silvia mi-a placut intotdeauna.E superba. Sa ne scrii daca lanseaza vreun album si cum a fost la lansare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Hello Marian, Sweety, Laura. Bine ati venit!
    Multumesc pentru aprecieri.
    @ Laura: Daca Silvia ma va invita, cu siguranta ca voi scrie despre asta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am avut ocazia saptamana trecuta sa o vad in concert la Ploiesti.Este extraordinara pe scena!!M-a cucerit si este foarte apropiata de public,glumeata,tonica si foarte frumoasa in realitate.Felicitari pentru interviu!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc mult Alexia si te mai astept pe blog sa mai impartasim impresii.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mi-a plăcut interviul. Oprofesionistă adevărată, care ştie cam ce ar vrea cititorul să ştie despre un artist adevărat. Pe Silvia cred că o iubeşte toată lumea. Mie îmi este foarte dragă ca femeie şi ca artistă. Îi doresc mult noroc, viaţă lungă ca artist şi ca om. Iar ţie dragă reporteriţă felicitări pentru interviu. Mi-a plăcut să-l citesc.

    RăspundețiȘtergere