joi, 26 martie 2009

Interviu cu Kristina Dragomir

Kristina Dragomir este omul din spatele unuia dintre cele mai cool branduri de accesorii din Romania-Dog Work. Pictor la baza, a absolvit Universitatea Nationala de Arta, clasa maestrului Henry Mavrodin, dupa care a urmat un master in Estetica si Sociologia Artei si unul in Relatii Publice si Comunicare. In 2001, s-a indreptat spre o alta zona unde a construit de asemenea imagini, fiind Art Director in agentii de advertising.
Picteaza, croieste haine si accesorii, realizeaza machiaje, participa la expozitii, primeste premii, iar in putinul ei timp liber vorbeste cu noi, cei care ii admiram munca si tenacitatea.
De unul din aceste momente, am profitat si eu solicitandu-i punctele de vedere avizate cu privire la diferite subiecte.

T:
Arta mai poate fi considerata in zilele noastre o sursa de venit, o afacere profitabila?

K.D: Pentru un artist arta sa este sursa de venit indiferent de timpul in care o practica.

T: Cat se mai tine cont de unicitate si stil personal in moda azi, tinanad cont ca exista tendinta de a copia stilul altora ?

K.D: Fiecare dintre noi are o modalitate proprie de a-şi defini şi exprima personalitatea. Iar în contextul importanţei pe care o are în zilele noastre brand-ul personal, trebuie să ne eliberăm în primul rând de banalitatea convenţionalului şi a uniformităţii. Tocmai din acest motiv, este necesar să apelăm, fie şi ocazional, la specialişti care să ne ajute în descoperirea modului personal de exprimare vestimentară, astfel încât personalitatea fiecăruia dintre noi să iasă în evidenţă. Astfel, avem şansa de a ne îmbogăţi limbajul vestimentar şi, implicit, forţa şi expresivitatea brand-ului personal.

T: Ai o epoca favorita in moda?

K.D: Cu siguranta anii 20.

T: Care a fost cel mai nebunesc lucru pe care l-ai facut in numele modei?

K.D: M-am apucat de design-ul de pălării, un teritoriu cvasi-neexplorat al modei româneşti contemporane..

T: Hainele pe care le creezi sunt influentate de starea in care te afli in momentul conceperii lor?

K.D: Designul trebuie să îmbine întotdeauna arta cu funcţionalitatea şi inovaţia, iar piesele vestimentare create în Studioul Dog Work îmbină toate aceste trei elemente: au expresivitate şi caracter, sunt rezultate ale creaţiei artistului plastic Kristina Dragomir, sunt de cele mai multe ori multifuncţionale, putându-se adapta atât la stilul fiecărei cliente, dar chiar şi la proporţiile, statura şi preferinţele coloristice ale fiecărei persoane în parte, iar tehnicile folosite şi împrumutate din zona artei plastice le fac adevărate exerciţii de inovaţie fara a fi influentate de starea artistului in momentul conceperii lor.

T: Exista o femeie ideala careia i te adresezi prin colectiile tale? Cum este ea?

K.D: Nu exista femei ideale, exista Dog Work, un proiect special conceput de catre Kristina Dragomir, pentru femeile creative şi expresive, ce vine în întâmpinarea acestora cu serii unice, cu soluţii practice şi imaginative în accesorizarea oricărui tip de ţinută, fie ea de zi, pentru birou sau de seară.

T: Daca ar fi sa oferi un tips unei femei pentru a arata fabulos, ce i-ai spune?

K.D: „Femeia trebuie să strălucească, iar Pălăria este Accesoriul cu puteri magice”.
„Eu cred că sunt femei în România care ştiu să poarte o pălărie – şi nu vorbesc aici numai de doamnele care au avut şansa de a trăi eleganţa Micului Paris. Cred că avem chiar în generaţia noastră femei care au ţinuta, graţia şi îndrăzneala de a purta pălării speciale chiar şi în ocazii dintre cele mai obişnuite. Pe aceste tinere doamne doresc să le provoc prin design-ul pălăriilor mele.

T: Care ar fi gresela fatala pe care ar putea-o face, o femeie in vestimentatia ei?

K.D: Sa nu o accesorizeze.

T: Cum ti-ai descrie stilul intr-un singur cuvant?

K.D: Avangardist.

T: Exista o persoana pe care sa ne-o recomanzi de urmat ca stil vestimentar?

K.D: Laura Vargalui.

T: Ce te irita cel mai mult in moda romaneasca: lipsa de discernamant , ostentatia, etalarea formelor prin tinute extrem de sexy,....?

K.D: Uniformitatea, Prostul Gust si Indaratnicia romanului de a incerca sa fie indraznet si autentic de teama Ridicolului.

T: Unde ai vazut oamenii cel mai bine imbracati? Si prin ce se distingeau?

K.D: In general la evenimente mondene targhetate premium, se disting prin rafinament, eleganta si originalitate.

T: Cate vise din copilarie ti s-au implinit?

K.D: Pana acum toate.

T: Ce titlu ai vrea sa aiba un articol scris despre tine in presa peste 10 ani?

K.D: Kristina Dragomir - Cel mai important designer din industria accesorilor vestimentare

T: Ce nu stie lumea despre Kristina Dragomir? Colectionezi ceva anume, ai vreun hobby necunscut, ai avut un model in viata, ...?

K.D: Kristina Dragomir este un pictor prin excelenţă, care a a organizat şi a participat la peste 30 de expoziţii de pictura atat personale cat şi de grup, atât în ţară, cât şi în străinătate, devenind membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România la secţia pictură, cu un model inspirational - opera artistului Pablo Picasso.

T: Ce l-ai invatat prima data pe copilul tau despe oameni?

K.D: Ca sunt niste creaturi minunate cu care trebuie sa ai tact si rabdare.

T: Ai un motto care sa te fi ajutat in viata?

K.D: Am un motto care imi caracterizeaza munca : Our ideas, your statement! / Ideile noastre, mesajul tău!

T: In ce crezi mai mult: in destin, catalogandu-te o fatalista sau in forta omului de a-si schimba destinul?

K.D: Cred in puterea omului de a-si construi destinul.

T: Ce cuvant din moda iti provoaca oroare?

K.D: Este mult spus oroare, ma irita – “tendinte”, nu poti sorta gusturile oamenilor, cu stiluri si personalitati diferite si nu le poti impune niste canoane vestimentare dictate de o industrie.

T: Cum ai defini un designer: un creator de povesti, un fauritor de vise.....?

K.D: Designer-ul este un creator de povesti ce propune permanent un dialog plastic între estetica ambientului şi estetica vestimentară.

T: Cum iti petreci timpul liber, atunci cand il ai?

K.D: Pentru mine timpul liber este un lux iar atunci cand mi-l permit nu stiu cum sa-l dramuiesc mai intai, ori realizez o sedinta foto de body art, ori fac curatenie generala in perimetrul in care lucrez ori pictez.

T: Spune-ne cate ceva despre moda acestui sezon?

K.D:Nu cred in tendinte si sezonalitati, se poarta ce consideri ca ti se potriveste.

T: Daca ar fi sa enumeri 5 piese vestimentare pe care orice femeie ar trebui sa le aiba in garderoba sa, care ar fi acestea?

K.D: 5 piese de baza: o camasa alba, o fusta conica intr-o culoare neutra, o rochie de ocazie neagra, un pantalon elegant si o palarie + foarte multe accesorii, ele pot scoate tinutele din anonimat dandu-le un plus de versatilitate.

© 2009-Tatiana Ernuteanu- e-tatiana.blogspot.com

Un comentariu:

  1. Imi place initiativa ta si intrebarile sunt mult mai interesante decat multe din reviste.

    RăspundețiȘtergere