luni, 23 februarie 2009

Cat de Bio sunt vedetele noastre?

Cât de Bio ești?

De ceva timp am tot auzit cuvântul Bio foarte des și cu referire în aproape orice domeniu. Putem folosi produse Bio în alimentaţie, cosmetică, vestimentaţie, până și autoturismele au împrumutat acest calificativ, să nu mai amintim de acoperişurile pe bază de panouri solare. Nu ştim dacă este o conștiință “eco” sau un branding, cert e că trebuie să fim informaţi atât despre beneficiile, cât și despre riscurile acestui fenomen, pentru a şti dacă vom deveni adepţii lui sau nu.
În primul rând produsele Bio sunt alimente ce provin din surse naturale, nemodificate genetic, iar produsele de origine animală provin de la animale nedopate cu hormoni. Unul din marile avantaje ale produselor alimentare Bio este că fiind crescute natural, fără forţare, ele au timp să acumuleze și să dezvolte toate vitaminele și toţi ceilalţi constituenţi, acel tot armonios în care se păstrează atât echilibrul, savoarea și chiar proprietățile terapeutice intacte. Există și susținători ai faptului că aceste produse nu sunt scutite de efecte nocive, conținând și ele aditivi, grăsimi nesaturate, coloranţi. Pedalând între a ne declara sau nu adepţi ai acestui curent, am aflat de la specialistul nostru că aditivii folosiţi în produsele Bio sunt mai puţin nocivi, că zahărul brun e optim calitativ dar asupra pancreasului are aceleaşi efecte ca și zahărul alb, iar că grăsimea din untul de cocos chiar dacă e de o calitate mediocră, este mai bună decât margarina. Există de asemenea și zvonuri ce afirmă că micotoxinele pe care în mod normal le are orice aliment și sunt contracarate de pesticide, în cazul produselor Bio nu pot fi anihilate din cauza lipsei de pesticide. Ne-am interesat și am aflat că există un adevăr aici, dar că modul de preparare al produsului precum și anumite combinaţii de constituenţi pot avea rolul pesticidelor.
Și pentru că voiam să aflăm cât este de puternic acest trend, am întrebat câteva dintre vedetele noastre pentru a le afla opinia.
Andreea Antonescu, posesoarea unei siluete de invidiat, ne-a declarat ”Nu sunt vegetariană, însă mănânc sănătos. În schimb folosesc tratamente și măști 100% naturale pentru ten”. Am întrebat-o și la ce produs cosmetic nu ar renunţa niciodată pentru corespondentul Bio. Ne-a răspuns fără a sta pe gânduri “la rimmel”. În ceea ce priveşte conceptul crede că ”ține de o conștiință eco. Niciodată nu am purtat sau folosit ceva doar pentru că reprezintă o tendinţă. Tot ceea ce port mă caracterizează, și mă face sa fiu eu”.
Dj Wanda, o fire rebelă și îndrăzneață așa cum se declară, este o adeptă a mâncării organice, ecologice și sănătoase. ”Mănânc foarte multe legume, lapte și cereale și doar carne de pește. De asemenea, produsele Bio se regăsesc și în caseta mea de Goodies, ce conţine săpun cu miere, cremă de mâini din susan organic, și balsam de buze cu lemon & lime, dar nu aș renunţa la fondul de ten. Cred că mâncând Bio ești tonică, ai mai multă energie, și ești mai frumoasă. Viața însăși înseamnă sănătate!”
Jasmine, senzuala dansatoare are foarte multă grijă față de corpul și sănătatea sa. Ea ne-a spus ca este lacto-vegetariană. ”Consum foarte multe seminţe, legume crescute fără acceleratori, ouă de țară și produse din soia. Folosesc de asemenea măști pe bază de argilă și miere. Toate acestea le fac nu pentru că ar reprezenta branding, ci pentru că până la urmă ești ceea ce mănânci, deci mare grijă!”


Consultant Dr. Crăciun Otilia
Medic specialist, competenta in homeopatie, apifitoterapie






Articol publicat in revista Tonica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu