marți, 24 februarie 2009

Tristetea femeilor frumoase!


Am cunoscut de-a lungul vremii, femei si femei. Culte, simple, destepte, senzuale, dezinhibate, mironosite , intretinute, carieriste. Ce aveau ele in comun: nu suportau femeile frumoase!
Cel mai adesea argument al urii si desconsiderarii lor si care la o prima vedere ar parea plauzibil, celor ce n-au nas care sa miroasa mai departe invidia mocnita, era "ca femeile frumoase sunt proaste". Incredibil, mi-am spus ..! Cum poate o femeie sa nu suporte o alta doar pentru ca presupune ca e proasta? Inevitabil, m-am intrebat, de cand sunt femeile oare atat de altruiste cu semenele lor, de cand vor ele ca si celelalte sa explodeze de istetime si sa complexeze si cea mai agera minte? De cand s-a implementat conceptul ”sa nu moara si capra vecinului?”
Am incercat sa studiez fenomenul nu la nivel inalt, ci la piciorul broastei, ca sa nu cad tentatiei de a ma autointitula in timp, ”inteligenta si fada”.
Asa am ajuns sa initiez o „campanie de intelegere”, ca promovare nu era nevoie, a femeilor frumoase. Am sa va spun cateva motive pentru care o femeie frumoasa ar putea sa fie invidiata, dar si cateva pentru care nu ati vrea sa fiti in locul ei.
Sunt sigura ca o urati pentru ca unei femei frumoase i se iarta tot mai multe ca unui copil rasfatat, ca oamenii in jurul ei sunt mai zambitori si mai dispusi sa-i acorde atentie.
Intr-adevar, o femeie frumoasa, spun gurile rele, are succesul asigurat doar pentru ca natura a fost mai mult decat indulgenta si i-a oferit din plin darurile ei, ursitoarele au fost toate la numar, iar viata i-a urat „bine ai venit!” din prima clipa. Dar ma intreb oare are ea vreo vina?
Da! Sa o detestam pentru ca barbatii o vad ca pe un reper, ca pe o intruchipare a fanteziilor lor, sa o ignoram pentru ca poate sa ne zapaceasca sotul, sa o barfim pentru ca nu se teme de noi, celelalte!!! Da, de trei ori da, si asa si fac!
Trebuie oare pusa la zid o femeie doar pentru ca are sani mai mari si buze mai carnoase, ca ochii ei stiu sa mangaie imaginea barbatului, ca incheietura mainii este mai fina? Bineinteles ca da! Trebuia sa-si faca o operatie de lasare de sani, sa-si lase gusa sa-i atarne si eventual, cu ostentatie sa-si plimbe fundul latit de la atatea telenovele. Stiu sunt rea, dar mai mult decat rea sunt intrigata si dezamagita, nu ma amuz de defectele celor ce s-au nascut asa, ci de cele care se lasa in paragina si apoi acuza. Le stiti, reprezinta un tot impartit in doua categorii. Unele sunt cele care si-au dat grija de sine in schimbul grijii pentru casa, gradina si sot, cele care miros a sarmale, au parul permenent si treningul e tinuta cu care-si atata sotul. Cele pentru care parfumul, crema si stima de sine nu conteaza. Celelalte sunt cele care adora sa se numeasca inteligente, care vor o cariera ( de parca daca ar fi si feminine cariera le-ar fi interzisa) si pentru care pantofii cu toc si rochiile vaporoase produc repulsie iar apelativele admirative le produc greata primelor saptamani de sarcina. Acestea de fapt sunt tocmai acele femei care au incercat intreaga viata sa obtina de la un barbat ”esti frumoasa!” si tocmai lipsa acestui lucru le-a produs dorinta de a li se spune ”esti o femeie inteligenta!”.
Oare stiu aceste doamne care sunt permanent in ofensiva, desi nimeni nu le ataca, cat de greu este sa duci povara frumusetii, a dragalaseniei, a charm-ului? Oare cat de greu este sa pastrezi un job fiind frumoasa si unavaiable, cat de cumplit este ca uneori rolul tau sa fie privit doar ca decorativ,desi si tu simti, si tu ai suflet, cat de frustrant este sa vezi priviri crucise pentru o vina pe care nu o ai si cat de singura esti pentru ca femeile nu te vor in preajma lor? Spun astea pentru ca stiu acest gen de femeie despre care vorbesc. Am trait in compania ei si ii stiu trairile si i-am auzit plansetul.
Stiu si femei frumoase care au facut din frumusete un atu, insa moneda de schimb a fost mare, iar investitia „buy and hold” facuta de barbat nu stii cat va rezista.
Daca iubirea barbatilor pentru ele va fac sa va murdariti gura cu vorbe otravite la adresa lor, ei bine, nici asta nu e o realitate. Iubirea se confunda deseori cu dorinta. Dorite sunt, insa iubite ma tem ca nu! Nu iubirea ii ia capul barbatului, ci ceea ce simte si vede: zambetul ei il ravaseste, netezimea parului il face s-o mangaie, gustul de buze moi si aromate il face s-o guste. Singuratatea lor e cu atat mai cruda, cu cat ele sunt cele mai cautate. E un paradox pe care trebuie sa fii foarte tare sa-l poti indura. De aici si istetimea femeilor frumoase. O femeie frumoasa e deseori si desteapta, nu complexa, nu arogant de inteligenta, insa da, este desteapta! De ce? Pentru ca altfel ar muri de tristete, de singuratate, de ironii si de seductie.Iar pentru un barbat compania unei femei frumoase e un privilegiu ce-i creste implicit cota iar inteligenta ei stie sa-l sustina, sa-l incurajeze, sa-l insoteasca in actiunile lui.


Un comentariu:

  1. foarte adevarat articolul tau,vreau sa iti spun k si eu am probleme pe tema frumusetii,colegele de clasa nu vb cu mn,si in general unde ma duc sunt fetele sunt rautacioase,asta din cauza frustrarilor,probabil ar trb sa fiu proasta sau sa imi atarne gusa sa fiu ok pt ele.

    RăspundețiȘtergere