joi, 19 februarie 2009

Lansare carte - Perna si Ruj - Dr. Cristian Andrei

O privire vie, putin lipstick, un pic de indrazneala si putina pudoare cam asta trebuia sa posezi sa poti veni la lansarea cartii Perna si Ruj a dr Cristian Andrei. Daca mai aveai si putin curaj puteai chiar impartasi ideile tale, oamenii erau receptivi si dornici sa afle noi puncte de vedere. In plus cartea se adresa unei intregi plaje de femei: puteau fi amante, sotii sau chiar novice. Nimeni nu ar fi plecat fara sa fie mai bogat cu o traire, un gand, o solutie.
Am admirat in primul rand curajul de a aborda o astfel de tema, intr-o lume in care invers proportional cu decadenta care o defineste, toata lumea propovaduieste principii de viata sanatoase. Nu va imaginati ca acesta carte e un indemn la infidelitate! Este doar un raspuns al unor numeroase intrebari despre viata de cuplu. Ce greseli face o sotie, cat de mult distruge o realtie posesivitatea, cata rabdare trebuie sa ai sa fii amanta, cat de putin are o amanta si cat de bogata se simte? Aceste intrebari au un raspuns in paginile scrise cu suflet si obiectivitate. Ce iti ofera acesta carte intr-un mod inedit este posibilitatea de a putea fi in mod egal atat de partea sotiei, cat si de partea amantei. O intrebare ce s-a nascut odata cu lectura cartii a fost: oare nu este amanta intotdeauna o victima a propriilor ei sentimente pentru care este blamata, urata si netolerata?
A fi amanta e o arta, sunt mii de amante dar oare cate amante au facut istorie? Cine nu a auzit de cunoscuta Wallis Simpson, figura importanta in galeria amantelor, care a reusit sa il faca pe printul Eduard, sa renunte la tron si sa se casatoreasca cu ea. Si cine nu a ramas inmarmurit de spiritul de sacrificiu al unei alte amante celebre, Eva Brown care a fost casatorita doar ultimele 24 de ore din viata cu marea sa dragoste, dupa care a ales sinuciderea pentru ca Hitler, amantul sau murise cu 2 minute inainte.
Asadar cartea nu e imorala, nu ia partea nimanui, nu vinde minciuni frumoase si nici nu te lasa la fel ca inainte, ceva se schimba in universul tau de perceptie: poate ca sotia iti va parea uneori cruda, poate ca amanta iti va inmuia sufletul impietrit, poate ca cele ce sunt casatorite vor sti sa si priveasca barbatul ca o amanta flamanda, despletita, sau poate cea care este o amanta nefericita acum va invata arta rabdarii si-i va deveni indispensabila lui. Toate aceste impresii am incercat sa le transmit cu obiectivitate desi unii ma pot invinovati de ipocrizie, dat fiind faptul ca am editat acesta carte....









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu